15 Temmuz Kahramanı Şehit Ömer Halis Demir´in Kabrini Ziyaret Ettik

Öğrencilerimizle FETÖ´cü hainler tarafından darbe girişiminin yaşandığı gece Özel Kuvvetler Komutanlığı´nı ele geçirmek için gelen darbeci General Semih Terzi´yi alnından vurarak öldüren kahraman Astsubay Ömer Halisdemir´in Niğde´nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesine giderek şehidin kabrini ziyaret ettik.

16-11-2018

Şehit Ömer Halis Demir

15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren ve darbeye karşı direnişin temsili haline gelen Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın emrine, sonunda şehadet olduğunu bilerek itaat etti. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmek isteyen darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi gözünü kırpmadan öldürerek darbenin engellenmesinde büyük rol oynayan Kahraman Halisdemir, olay yerinde darbeci askerler tarafından defalarca kurşunlanarak şehit edildi.

Niğde´nin Çukurkuyu beldesinde yaşayan Hasan Hüseyin Halisdemir´in 7 çocuğundan biri olan Ömer Halisdemir, çocukluğunu Çukurkuyu beldesinde geçirdi. Çukurkuyu´da okul sonralarında çobanlık yaptı. Hatice Halisdemir ile evlendi ve Elifnur ve Doğan Ertuğrul adlarında iki çocuğu oldu. Şehit Ömer Halisdemir, 1999 yılında Piyade Astsubay olarak Türk Silahı Kuvvetlerine katıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yurt içinde ve yurt dışında görevler yapan Halisdemir, 15 Temmuz gecesi gösterdiği kahramanlıkta adını unutulmazların arasına yazdırdı.

Yayın: 16.11.2018 - Güncelleme: 10.12.2019 16:49 - Görüntülenme: 692