T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / ILGIN - Ilgın Şehit Selam Kemer Anadolu Lisesi

HAYIR SEVERİMİZ

H.OSMAN NURİ PORSUK ve EŞİ H.NEVZAT PORSUK´UN ÖZGEÇMİŞLERİ

 

          H.Osman Nuri PORSUK ve sevgili eşleri H.Nevzat PORSUK Hanımefendi 1931 yılında Ilgın ilçesinde doğmuşlardır.H.Osman Nuri Bey 1940 yılında babasını kaybedince ilkokuldan sonra eğitimine ara vererek İzmir´e amcasının yanına terzilik öğrenmeye gitmiştir.Ilgın´a döndükten sonra 1951 yılında ev hanımı olan ,aynı zamanda dikiş-nakış eğitimi veren ve üreten Nevzat PORSUK ile evlendi.

         1952 yılında Kamil, 1955 yılında Hüseyin, 1960 yılında A.Feyyaz, 1962 yılında O.Behiç adında dört erkek evlatları olmuştur.

         H. Osman Nuri Bey ve eşleri o zamanın imkansızlıkları nedeniyle ilkokuldan sonra eğitimlerine devam edememişlerdir. Ancak tüm çocuklarına eşit olarak iyi bir eğitim aldırmak için "iğneyle kuyu kazmışlar", topluma yararlı evlatlar yetiştirmişlerdir. Ilgın´da yaşadıkları sürece eğitim gönüllüsü olarak faaliyet göstermişlerdir. Şu anda İzmir´de yaşamaktadırlar.

         Ilgın´da çocukların çok başarılı olduğunu,Anadolu Lisesi yapılması ile bu başarının daha çok artacağını düşünerek eşleri Hanımefendi ile müşterek olan arsalarından Anadolu Lisesi için yetecek miktarını bağışlayarak daha çok öğrencinin eğitim almasını arzu etmişlerdir.

         Ilgın Anadolu Lisesi´nin; Milli Eğitim Bakanlığı´na,Ilgın halkına ve öğrencilere hayırlı olması dileğiyle diğer hayırseverlere de örnek olmasını diliyoruz.

                                                                          PORSUK AİLESİ

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.02.2017 - Güncelleme: 10.05.2024 14:03 - Görüntülenme: 2130
  Beğen | 1  kişi beğendi