Kas

12. sınıf öğrencilerimizle Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampüsünü ziyaret ederek Fen ve Hukuk fakültesi bölümleri hakkında bilgi aldık. Kafilemizi misafir eden Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne ve Gezi Tanıtım Kulübü öğretmenimiz Orhan Değer´e teşekkür ediyoruz.

Kas

Basketbol Takımımız Akşehir Bölge Şampiyonasında ikinci maçını da kazanarak finale yükseldi.

Kas

Futsal Takımımız Toki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi futsal takımını 2-1 yenerek Ilgın şampiyonu olarak Akşehir Bölge Turnuvasına katılacak. Öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi öğretmenimiz Fatih Mülazımoğlu hocamızı tebrik ediyoruz.

Kas

Okulumuz Basketbol Takımı Akşehir Bölge Şampiyonasında Akşehir Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesini 48-45 skorla yenerek bir üst tura adını yazdırdı. Bu galibiyetten dolayısı takım antrenörü Beden Eğitimi öğretmenimiz Nadide Olcay Bücük hocamızı ve öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Ayrıca ulaşım konusunda desteklerini esirgemeyen Ilgın Belediye Başkanı Sayın Mehmet Karahan´a teşekkür ediyoruz.

Kas

Okulumuz öğrencisi  Marziye Doğru Atatürk konulu kompozisyon  yarışmasında ikinci olmuştur. Kendisini tebrik ediyoruz. Ilgın Şehit Selam Kemer Anadolu Lisesi Müdürlüğü

Kas

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. Yıldönümü münasebetiyle anma programı düzenlendi. 09:05'de iki dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının söylenmesi ile birlikte bayraklar yarıya indirildi. Programın hazırlanmasında emeği geçen Kültür Edebiyat Kulübü öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz.

Kas

Öğrencilerimizle FETÖ´cü hainler tarafından darbe girişiminin yaşandığı gece Özel Kuvvetler Komutanlığı´nı ele geçirmek için gelen darbeci General Semih Terzi´yi alnından vurarak öldüren kahraman Astsubay Ömer Halisdemir´in Niğde´nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesine giderek şehidin kabrini ziyaret ettik.

Kas

Okulumuz 9. sınıf öğrencileri Müdür Yardımcısı Abdülkadir Yonca ve Sosyal Etkinlik öğretmenimiz Erdal Aydoğdu rehberliğinde Konya Atlı Spor ve Binicilik Kulübünün at binme etkinliğine katıldılar.

Okulumuz öğrencilerine Gezi ve Tanıtım Kulübünün düzenlemiş olduğu Kapadokya Gezisini organize eden öğretmenlerimize ve araç tahsis ederek katkı sağlayan Ilgın Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Karahan´a teşekkür ediyoruz.

9. Sınıf öğrencilerimizle Müdür yardımcımız Abdülkadir Yonca ve Sosyal Etkinlik öğretmenimiz Erdal Aydoğdu rehberliğinde TÜBİTAK destekli kurulan Türkiye'deki ilk bilim merkezi olma özelliğine sahip olan Konya Bilim Merkezi´ni ziyaret ettik.

Depremlerden temel fizik deneylerine, enerji türlerinden periyodik tabloya, iklim çeşitliliğinden fiilli su saatine, vücudumuzdaki sistemlerden ilk trigonometrik çalışmalara kadar birçok konuyu içinde barındıran Konya Bilim Merkezi hem eğlenip hem öğretmeyi amaç edinmiştir. Konya Bilim Merkezinde vücudumuz sergisi, temel adımlar sergisi, bilimin sultanları sergisi, dünyamız sergisi gibi çeşitli sergi odaları öğrencilerimizle beraber gezik ve incelemelerde bulunduk.

9. Sınıf öğrencilerimizle Müdür yardımcımız Abdülkadir Yonca ve Sosyal Etkinlik öğretmenimiz Erdal Aydoğdu rehberliğinde Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Konya Bilim Festivaline katıldık.
 Türkiye´nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi bahçesinde başlayan festivalin ilk gününde öğrencilerimizle 100'e yakın standı gezip  inceledik.  Festivalin düzenlenmesinde emeği olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a ve ulaşım konusunda destek veren Ilgın Belediye Başkanı Mehmet Karahan´a teşekkür ediyoruz.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğinde, öğrencilerde fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak,  beden eğitimi ve spor dersi müfredatında fiziksel etkinliklere katılım için gerekli fiziksel becerileri geliştirmek, etkin ve sağlıklı bir yaşam tarzı sağlamaya yönelik bireysel farkındalık oluşturmak amacı ile "Sağlıkla İlgili Fiziksel Uygunluk Karne" Programı geliştirilmiştir.

Bakanlığımız e-okul Yönetim Bilgi Sisteminde Sağlıkla İlgili Fiziksel Uygunluk Karnesi Modülü oluşturulmuştur. Verilerin elektronik ortamda aynı zamanda düzenlenmesi için  ortaokul ve lise (resmi/özel) öğrencilerinin;

1. Sağlıkla İlgili Fiziksel Uygunluk Ölçümleri Beden Eğitimi ve Spor Dersine giren öğretmenler tarafından yapılacaktır.
  2. Ölçümlerin yapılmasında "Sağlıkla İlgili Fiziksel Uygunluk Karnesi Uygulama Rehberi" yer alan bilgilerden yararlanılacaktır.
  3. Ölçümler, 15 Eylül - 15 Ekim  ve 15 Nisan - 15 Mayıs dönemleri arasında olmak üzere yılda iki kez yapılacaktır.
  4. Öğrenci ve velilere "Sağlıkla İlgili Fiziksel Uygunluk Karne" Programı hakkında bilgi verilecektir.

Sağlıkla İlgili Fiziksel Uygunluk Karnesi İle İlgili Eğitim Videosu İçin Tıklayınız.

Beden ve Spor Dersi Öğretmenlerine Sağlıkla İlgili Fiziksel Uygunluk Karnesi Uygulama Rehberi İçin Tıklayınız.

Şıhcarullah mahallesi muhtarının davetiyle Yeni Cami´de Cuma namazı sonrası öğrencilerimizle aşure etkinliğine katıldık.

YKS (ÖSYS) YERLEŞTİRME SONUÇLARI

ILGIN ŞEHİT SELAM KEMER ANADOLU LİSESİ (KONYA - ILGIN) 2018  YILI SON SINIF ÖĞRENCİLERİ YERLEŞTİRME LİSTESİ

Değerli Öğretmenler, Sevgili Çocuklar ve Saygıdeğer Veliler,

Yeni bir eğitim-öğretim yılı başlıyor. Eğitime gönül veren herkesle beraber tarifi imkânsız bir heyecanın içindeyiz. Sevgi, umut ve işimizi en iyi şekilde yapma gayreti tüm eğitim-öğretim yılı boyunca kılavuzumuz olsun.

Millî Eğitim Bakanlığı'nın dinamik ve özverili ailesi ülkemizin büyük hedeflerine ulaşma noktasında değişim ve dönüşümün lokomotifi konumundadır. Bu yüzden millî eğitim ailemizin her bir ferdi omuzlarında büyük sorumluluklar taşımaktadır. Milletimizin azim ve kararlılığı, bizlere duyulan güven, verilen destek en büyük güç kaynağımızdır.

Özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve desteği ile yeni eğitim öğretim yılı boyunca eğitimde 2023 hedeflerimize ulaşmak adına hep birlikte azimle çalışacağız.