Konya Kitap Günleri

Mevlid-i Nebi Programı Düzenlendi

Mrt

OKULUMUZ KIZ BOCCE TAKIMI KONYA İL BİRİNCİLİĞİ MÜSABAKALARINDA İLK ELEMELER SONUCUNDA ÇEYREK FİNALLERE YÜKSELMİŞTİR. ÇEYREK FİNAL MÜSABAKALARINDA 5. OLARAK ŞAMPIYONAYI TAMAMLAMIŞTIR.

May

Okulumuz Beden Eğitimi ve Spor öğretmenleri Fatih MÜLAZIMOĞLU ve Nadide Olcay BÜCÜK tarafından ŞSKAL SPOR E-Bülteni hazırlandı. Bülten kapağında ve içeriğinde Milli sporcumuz İbrahim ÇOLAK' ın Dünya Şampiyonluğu işlenerek tüm öğrencilerimize iyi bir örnek olması için vurgulandı. Ayrıca sporun faydaları, sağlıklı ve dengeli beslenmenin yanı sıra okulumuzda sene boyunca yapılan sportif ve sosyal etkinliklere yer verildi. İlk sayısını çıkardığımız E-bültenimizin faydalı olmasını temenni ederiz.

Nis

Okulumuz rehber öğretmeni Çisem Bahar Altuntaş 25.04.2020 Cumartesi günü saat 21:00'de Dersihane  instagram canlı yayınına katılarak öğrencilerimizi bilgilendirecektir. Katılımlarınızı bekliyoruz.

Nis

Okulumuz Rehber öğretmenleri Ayşe Gülşen ve Çisem Bahar Altuntaş tarafından Ego dergisi hazırlandı. Dergi içeriğinde öğrencilerin ihtiyaç duyduğu konular üzerinde duruldu. Psikolojinin önemi, bazı psikolojik deneyler ve daha birçok konuyu barındıran dergimiz yayında.

Nis

Okulumuz Fizik Zümresi  bir e-bülten  yayımladı. Öğrencilerin derslerde gördükleri  konuların aslında hayatın bir parçası olduğunu belirten zümre öğretmenleri  derslerin güncel yaşamla  ilişkilendirildiğinde daha iyi anlaşılabileceğini belirttiler. Bülten  tarihin en büyük bilim insanlarından Cezeri'nin adını taşıyor.  İçeriğinde  okul faaliyetlerine de yer veren bültende  uçan araba Cezeri, Konya Bilim Merkezi gezileri  ve çeşitli bilimsel konular yer alıyor.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığının dijital eğitim platformu EBA, 11. ve 12. sınıflar için EBA Akademik Destek programı geliştirdi.

BAKAN SELÇUK, KORONAVİRÜS'E KARŞI EĞİTİM ALANINDA ALINAN TEDBİRLERİ AÇIKLADI

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Haftalık ders programları yapılandırılarak, EBA ile internet üzerinden, TRT ile televizyondan gerekli telafi eğitim desteği sunulacak." dedi.

Mrt

Okulumuz öğrencilerinden Büşra AYKURT' un çalışmalarından oluşan resim sergimizin açılışını İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri ile beraber gerçekleştirdik.

Mrt

YKS sınavına 3 ay kala öğrencilerimizin sınav kaygısını azaltmak ve aileleri bilgilendirmek amacıyla okulumuz rehber öğretmeni Çisem Bahar Altuntaş tarafından Başarıda Ailenin Rolü adlı seminer verilmiştir.

Mrt

9. Sınıf öğrencilerimizin velilerine okul rehber öğretmenimiz Ayşe Gülşen tarafından 'Ergenlik  Dönemi Özelikleri' konulu seminer verildi. Etkili iletişim, akademik başarı, anne-baba tutumları konusunda bilgilendirildi.

Ara

Konya Valiliği himayelerinde Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan "Konya İnsan Mektebi" Projesi kapsamında okulumuz pansiyonunda kalan öğrencilerimizle 20.23 ile 20.53 saatleri arasında kitap okuma etkinliği yapılmıştır.